La "Sole", sempre en la nostra memòria

Aquesta pàgina web és un testimoni i un homenatge a Soledad Real, militant comunista, lluitadora antifeixista, incansable feminista i revolucionària.

La web, promoguda per Comunistes de Catalunya i per la Fundació Revolució Democràtica, recull tot tipus de materials biogràfics, literaris, periodístics i audiovisuals sobre la figura de Soledad Real, amb l'objectiu de donar a conéixer i mantenir viva la memòria sobre aquesta exemplar lluitadora per les llibertats.


El llibre

"Las Ventanas de Soledad Real"


Las Ventanas de Soledad Real

"Las Ventanas de Soledad Real" recull testimonis que deixen constància del caràcter fort, el compromís ferm i la humil saviesa de la "Sole".

Editat l'any 2009 per la Fundació Pere Ardiaca (l'actual Fundació Revolució Democràtica) amb la col·laboració del Ministerio de la Presidencia.

Autors/es: José Luís Martín Ramos, Fernando Hernández Holgado, Shirley Mangini, Antonina Rodrigo, Marta Selva, Rosa Bofill, Víctor Díaz-Cardiel, Lidia Falcon, Llum Ventura, Laura Sintes, Neus Català, Manuel Moreno, Nuria Salamé, Josemí Lorenzo Arribas, Elena González Lucas, Teresa Valencia Martín, Alicia Cabezudo, Maite Fernández Pérez, Nuria Iñiguez Vinyals, Isabel Carretero, Lola López i Elena Lasheras Pérez.

Traducció i correcció de Mar Olivé

Il·lustracions d'Estenent el Desastre.


El Documental

"Las Ventanas de Soledad Real"Fitxa tècnica

  • Duració: 34 min.
  • una Producció de la Fundació Pere Ardiaca
  • amb la colaboració del Ministerio de la Presidencia
  • Imatge Gràfica: Estenent el Desastre
  • Suport Técnic: Juan Linares
  • Guió: Patricia Da Silva
  • Direcció: Pol Ferran Acózar
  • Intervenen: Carmen Alborch, Almudena Grandes, Rosa Bofill, Neus Català, Marta Selva, Trinidad Gallego, Mujeres del Lucero y Librería de Mujeres de Madrid.

l'Exposició

"Las Ventanas de Soledad Real"

L'exposició "Las Ventanas de Soledad Real" és un conjunt de 14 plafons de 2 m d'alçada per 1 m d'ample, ideat i il·lustrat pel grup artístic Estenent el Desastre. El resultat final és un muntatge creatiu de 14 m de llargària que repassa la biografia de Soledad Real en 14 escenes vitals que són també una mostra dels principals esdeveniments històrics succeïts a Catalunya i l'Estat Espanyol durant el segle XX.

Aquest muntatge ha estat exposat en diverses ocasions des de la seva presentació l'any 2009 a Barcelona i Madrid.


Bloc primer

Es tracta d'una exposició transportable que pot ser instal·lada en diferents espais gràcies a la seva adaptabilitat. És un excel·lent material pedagògic de Memòria Històrica a disposició d'escoles i museus.

Per a més informació podeu contactar amb la Fundació Revolució Democràtica.El bloc

"Las Ventanas de Soledad Real"

El bloc de Soledad Real és un arxiu de recursos, notícies de premsa, documents i materials gràfics i audiovisuals sobre Soledad Real, confeccionat a partir dels materials personals que Soledad Real va donar a a la Fundació Pere Ardiaca (actual Fundació Revolució Democràtica).

Entre la documentació recopilada destaquen fotografies i diaris personals de Soledad Real, així com documents relacionats amb la seva militància clandestina contra el franquisme.


www.soledadreal.org

Un domini per a la memòria

Comunistes de Catalunya
Fundació Revolució Democràtica