les Cèl·lules

Uneix-te als i les comunistes de Catalunya

Els i les comunistes ens organitzem en cèl·lules. Les cèl·lules són grups de debat i acció formats per un mínim de 3 militants que treballen en una mateixa àrea geogràfica, una mateixa temàtica o un mateix centre de treball. Les cèl·lules són organismes vius que s’adapten a les necessitats de la lluita i que tenen autonomia per a prendre decissions en el seu àmbit de treball, sempre en coordinació amb la resta del conjunt de l’organització.

Pots unir-te als i les comunistes de Catalunya contactant amb qualsevol de les cèl·lules existents o a través del formulari Milita i se t’assignarà a una cèl·lula de referència.

Organitza una cèl·lula autònoma de lluita

Si sou un grup de persones i voleu organitzar-vos en un àmbit concret de treball i constituir una cèl·lula nova, podeu solicitar-ho a través del mateix formulari o contactant amb nosaltres a través de qualsevol mitjà.


el Centralisme Democràtic

Direcció col·lectiva

Comunistes de Catalunya és una organització profundament democràtica, que es basa en els principis de direcció col·lectiva, rendiment de comptes, i unitat d'acció i disciplina conscient.

Entenem per direcció col·lectiva la lliure participació de tota la militància en el debat i la elaboració de la línia política, la presa de decisions de manera col·lectiva en tots els àmbits de la organització després d'un debat el més àmpli i participatiu possible, la obligatorietat de traslladar les decisions de cadascun d'aquests àmbits als òrgans superiors per part dels seus responsables polítics, i la cerca d'una síntesi superadora en el debat.

Rendiment de comptes

Entenem per rendiment de comptes la obligatorietat per part dels òrgans de direcció i de cadascuna de les responsabilitats concretes de rendir comptes de la seva gestió de forma periòdica davant dels col·lectius o òrgans que els van escollir de manera crítica, així com la revocabilitat de totes dels responsabilitats davant els mateixos col·lectius o òrgans.

Unitat d'acció

Entenem per unitat d'acció i disciplina conscient la vinculació de tota la militància a les decisions preses pels òrgans de direcció en aquells temes que son de la seva competència, la seva aplicació en tots els espais de treball, la subordinació de les organitzacions de base i estructures intermitjes als òrgans superiors, l'exercici de l'autocrítica i la no existència de fraccions o corrents organitzats.