@Comunistes per la #UniversitatPública

Les universitats són les institucions encarregades de custodiar i promoure el coneixement superior de la humanitat sobre ella mateixa i sobre el món que ens envolta. Són els principals punts de recerca que garanteixin el progrés científic i tecnològic de les societats modernes i tenen per tant una importància estratègica. La major part de les universitats del món són institucions públiques que depenen del finançament dels estats i, els estudis que s’hi realitzen, també. Gairebé tots els avenços científics de la història moderna han estat possibles gràcies al finançament públic de les universitats i la recerca.

Tanmateix, el pensament liberal sempre ha tingut en el seu objectiu les universitats i ha perseguit la privatització del coneixement, amb la finalitat de convertir-lo en una mercaderia més, només a l’abast d’una minoria que pugui pagar per un accés restringit.

Els i les comunistes defensem el paper central de la universitat en el progrés social, científic i tecnològic de la societat i reivindiquem el caràcter públic i obert del coneixement. Pensem que només una Universitat Pública, desvinculada d’interessos econòmics, pot garantir l’objectivitat de la recerca i la persecució dels interessos comuns en la investigació científica. Volem una societat guiada per la raó, volem una societat del coneixement.

Tweets