@Comunistes pel #TreballDigne

La majoria de les persones som gent treballadora. Tot allò que necessitem per a viure ho obtenim del nostre esforç diari. Treballem per a empreses i institucions, de forma assalariada o portant a terme serveis de forma externalitzada. Prestem la nostra capacitat física i intel·lectual per a crear riquesa i aquesta ens és compensada monetàriament.

Però només ens torna en part. La major part de la riquesa que produïm amb el nostre treball mai no arriba a nosaltres. Ens és arrabassada en el mateix moment que la produïm en forma de plusvàlua, per part d’una minoria propietària: els capitalistes. Ens és arrabassada en forma d’explotació, en obligar-nos a suportar condicions indignes, salaris miserables i precarietat. Ens és arrabassada amb impostos sobre el treball, molts més forts que els impostos a la propietat o a les rendes. Ens és arrabassada amb impostos sobre el consum que no diferencien entre pobres i rics. Ens és arrabassada amb el xantatge de l’atur, que ens obliga a acceptar salaris i condicions indignes. Ens és arrabassada amb jubilacions miserables i amb una invitació a desaparèixer quan deixem de ser productius.

Els i les comunistes defensem, des de fa més de dos segles, que hi ha una alternativa a l’explotació, que aquesta esclavitud no és inevitable com una condemna divina, que és possible construir una societat que garanteixi el treball digne per a totes les persones, el socialisme, i que, per a assolir-la, és necessària l'organització de la Classe Treballadora i la resta de classes populars en una lluita política revolucionària. Els i les comunistes no hem renunciat a l’aspiració d’abolir el treball assalariat i per això treballem per impulsar un model productiu amb un pes important del cooperativisme, aspirem a un model de socialisme basat en l’associació de lliures productors/es. Volem treballar, però volem un treball digne. Això vol dir treballar a canvi d’un salari just, en unes condicions laborals humanes, en un ambient de treball cooperatiu i amable, amb la possibilitat de desenvolupar-nos professionalment i com a persones plenes, volem treballar sense esclavitud. Volem treballar amb dignitat.

Tweets