@Comunistes per les #TecnologiesObertes

El desenvolupament tecnològic ha permès fins ara a la humanitat sobreviure a qualsevol medi hostil i progressar mitjançant la invenció d’eines i màquines amb les quals facilita tota tasca física o intel·lectual. Els avenços en l’àmbit de la computació i la possibilitat de processar i transmetre la informació a una escala industrial i amb immediatesa entre dos punts molt distants, suposen un canvi transcendent en el progrés de les societats. Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ens envolten i fan possible un desenvolupament accelerat de la ciència i de la producció, intervenen en totes les esferes de la vida quotidiana.

Per ella mateixa, tota tecnologia és neutral. Allò que determina el seu valor ètic és la metodologia i la finalitat de la seva utilització. En el context d’una societat capitalista de classes, el desenvolupament tecnològic es porta a terme en funció dels interessos de la minoria capitalista i, per tant, en benefici d’aquesta i en contra dels interessos de la majoria treballadora. És des d’aquesta perspectiva que cal entendre l’actual model liberal de desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, centrat en el desenvolupament de tecnologies de control social i d’invasió de la intimitat que respon als interessos de les elits dominants. Propietat Intel·lectual, patents i Programari Privatiu, xarxes privades publicitàries o serveis de consum en línia són només instruments del capital per a garantir el seu poder.

Els i les comunistes compartim amb els hackers l’ideal del seu lema: “El món és un lloc ple de problemes fascinants esperant a ser resolts”. Per això sostenim que la Propietat Intel·lectual és un robatori social i apostem per un model de desenvolupament tecnològic basat en la cooperació i els principis del Codi Obert. Els i les comunistes defensem la nacionalització de les telecomunicacions per a considerar-les estratègiques i un bé comú que no pot estar subjecte a interessos privats, per a assegurar la Neutralitat de la Xarxa i la universalitat de l’accés. Volem progressar en llibertat, volem tecnologies per a l’alliberament.

Tweets