@Comunistes per la #RupturaDemocràtica

Les institucions pretesament democràtiques del capitalisme es demostren cada vegada més com a instruments de l’opressió sobre la majoria treballadora. L’Estat Espanyol sorgit de la 2a Restauració borbònica trontolla per la corrupció generalitzada i el despotisme d’una classe dominant caciquista i incapaç de fer front als reptes del present. La crisi de les institucions afecta també a la Generalitat autonòmica liderada per la burgesia nacionalista des de la Transició del 78 i a tot un model polític i econòmic clientelista que ha dominat el país durant més de 30 anys: el pujolisme. La crisi de les institucions afecta un model de govern municipal allunyat de les necessitats de la majoria i que ha estat corresponsable directe de l’especulació immobiliària. La crisi de les institucions afecta la legitimitat d’estructures supra-estatals i antidemocràtiques com la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional o els Tractats de Lliure Comerç que s’han demostrat com a instruments de l’opressió imperialista.

La reclamació de democràcia i transparència s’estén per la societat en forma de moviments populars rupturistes que a diferents nivells plantegen un aprofundiment democràtic i un trencament amb l’actual model. És el cas de moviments com el 15M, els Indignats, del Moviment Occupy i del moviment de masses pel Dret a Decidir a Catalunya i també de tot un seguit de propostes ciutadanes que estan sorgint a diferents àmbits. Davant d’aquestes reclamacions, les institucions del capitalisme responen amb més repressió i amb una major restricció dels drets fonamentals. La contradicció entre democràcia i capitalisme és més oberta i evident que mai.

Els i les comunistes pensem que la democràcia és, en l’actualitat, el punt dèbil del capitalisme, que l’aprofundiment democràtic és impossible sense la construcció del socialisme i que la legítima reclamació de democràcia de les classes populars és l’element aglutinador de totes les lluites socials. Per això, els i les comunistes apostem per una Ruptura Democràtica amb el sistema actual i pel desenvolupament de processos constituents a tots els nivells que facin possible l’apoderament de la Classe Treballadora i la resta de classes populars i l’establiment d’una veritable democràcia participativa. Volem ser responsables del nostre destí, volem viure en democràcia.

Tweets