@Comunistes per la #República

Davant la crisi econòmica, social i institucional de l'Estat espanyol, i davant de la involució reaccionària en drets i en llibertats que vivim en tots els àmbits, la defensa de la República ha d'esdevenir el lloc de trobada de totes les forces socials democràtiques. Per assolir una societat sense exclusió, sense corrupció, sense persecució política i sense repressió, és necessari constituir la República. La República ha de ser el pilar central del Front Democràtic en defensa de la Sobirania, la Democràcia i la Justícia Social.

La República que perseguim només pot sorgir del triomf de la voluntat popular majoritària sobre el règim Espanyol, qui actua com a braç executor dels interessos imperialistes del capital especulatiu. Aquesta República ha de garantir el ple reconeixement i l'exercici dels drets individuals i col·lectius fonamentals de tota la població de forma igualitària. La República ha de liquidar definitivament tota l'estructura franquista de clientelisme que continua dominant els poders de l'Estat i retornar als pobles la plena sobirania sobre els seus destins.

Comunistes de Catalunya apostem per a una República Catalana Social, Democràtica i Lliurament Federada. Una proposta de Via Federal de Lliure Adhesió o de Federalisme amb Dret d'Autodeterminació que estableix una relació entre pobles lliures i iguals. Una proposta constituent amb contingut de radicalitat democràtica, econòmica, social i cultural. Una proposta d'estat propi com a superació de l'estatus polític actual de Catalunya que ja no pot ser dimensionat sota una Comunitat Autònoma del Regne d'Espanya.

Comunistes de Catalunya treballem també per a un projecte constituent pel conjunt d'Espanya. L'avenç d'aquest projecte està indestriablement lligat a l'avenç de les nostres propostes per a Catalunya. Proposem doncs un nou projecte de convivència entre el poble de Catalunya i la resta de pobles d'Espanya basat en una relació de lliures i iguals i emparat en un nou marc republicà, federal i plurinacional. Comunistes de Catalunya apostem per a una República Federal Plurinacional pel conjunt dels pobles d'Espanya.