@Comunistes pel #RacismeMaiMés

El racisme no és una ideologia, no és una forma de pensament, sinó una forma d’ignorància. El racisme no és un posicionament polític, sinó un prejudici fanàtic. El racisme no és un fet cultural, sinó una manifestació d’incultura i de manca de civilització. El racisme no és una mania antiga, és una forma de dominació classista i hipòcrita. El racisme és una forma d’odi a les cultures desconegudes, un pànic violent i patètic a les persones diferents.

El sistema capitalista ha promogut el racisme euro centrista des de la seva primera etapa d’expansió colonial, que va consistir en l’esclavització i l’extermini dels continents per part de les potències europees. En l’actual fase imperialista va acabar de consolidar-se una hegemonia econòmica i cultural anglosaxona, protestant i liberal, que ha imposat un racisme classista sociològic i gradual a tota la societat. El racisme és la llavor del feixisme.

Els i les comunistes combatem el racisme, igual que el patriarcat i qualsevol sistema d’opressió. Ens neguem a acceptar la discriminació per raça, cultura o religió, la criminalització de la migració i l’acceptació dels prejudicis que promou el liberalisme. Volem viure en una societat culturalment enriquidora, volem conviure en la diversitat.

Tweets