@Comunistes per la #PoderPopular

Impulsar un Procés Constituent i desenvolupar una nova constitució republicana suposa capgirar la correlació de forces actual i només és possible a partir d'àmplies aliances polítiques i socials per una ruptura democràtica, en la perspectiva del socialisme, a Catalunya, a Espanya, a Europa i al Món. És el moment d'apostar per la construcció d'amplis moviments polítics i socials per portar a terme aquest projecte de Ruptura Democràtica que trenqui la cadena de dominació oligàrquica i austericida. Per això, des del 2014, els i les comunistes hem impulsat la creació d'un Nou Espai a Catalunya, no per a gestionar des de l'esquerra en els marges del règim de la Transició, sinó per a donar perspectiva política i generar instruments per precipitar els processos constituents que el desbordin democràticament.

Els importants acords electorals de confluència assolits fins avui, no són encara el Nou Espai que perseguim. Aquest és un salt qualitatiu en l'aprofundiment democràtic que inexorablement ens ha d'anar portant a la construcció del Socialisme en un procés revolucionari. Només el partit, com a vertebrador d'estratègies, manté aquest camí, aposta per a superar el capitalisme per construir una societat socialista. Els problemes i les contradiccions que enfrontem no qüestionen la política d'unitat i confluència: mai pels comunistes la unitat i la confluència han significat la renúncia al projecte revolucionari i transformador que representem. El que sí que pot ser determinant per definir de forma positiva els nous espais de confluència són les mobilitzacions.

Els comunistes hem de seguir impulsant les mobilitzacions i especialment la coordinació d'aquestes, així com la seva politització efectiva al mateix temps que no podem mai concebre el treball institucional desvinculat de la mobilització social. Els i les comunistes defensem un canvi amb presència decisiva de quadres i militància revolucionaria que connecta amb la cultura de la classe treballadora, un canvi amb presència decisiva de les idees i la ideologia que els comunistes atresorem. Aquesta empremta qualitativa no s'aconsegueix a les taules de negociació sinó amb una participació activa als nous instruments polítics, convertir-nos en persones i idees útils per a noves generacions que donen el primer pas per fer política.